KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

KSZTAŁCENIE NA ODLEGŁOŚĆ

Zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej odnośnie kształcenia i wspierania uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, w tym z niepełnosprawnością – zadaniem nauczyciela i specjalisty jest udzielanie wskazówek rodzicom; podawanie przykładowych metody pracy z dziećmi, informacje na temat materiałów do wykorzystania w pracy z uczniami ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.

Bańki ,bańki mydlane

Puszczanie baniek mydlanych to zabawa, którą uwielbiają wszystkie dzieci i nawet niektórzy dorośli. Kto z nas nie bawił się bańkami? Zabawkę do puszczania baniek mydlanych wraz z płynem można kupić niemal w każdym kiosku i sklepie z zabawkami, ale można też zrobić je samodzielnie.Co zrobić, aby bańki myd...

Moja Rodzina

25.05.2020
Moja Rodzina

Moja Rodzina

25.05.2020

15 maja, obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Rodziny. Z tej okazji, pani Kamila Gibała- Woińska, zaprosiła uczniów-wychowanków  do konkursu plastycznego, "Moja Rodzina". Drodzy państwo macie niepowtarzalna  okazję , żeby podziwiać  prace waszych kolegów/koleżanek.      ...

Światowy Dzień Kosmosu

21 maja obchodziliśmy Światowy Dzień Kosmosu. W tym tygodniu uczniowie zk. 1 PB nabywali wiedzę KOSMICZNĄ. Poznaliśmy co  to układ słoneczny, jakie mamy planety. Staraliśmy się zapamiętać starą prawdę o MIKOŁAJU KOPERNIKU "wstrzymał Słońce, ruszył Ziemię". Pozdrawiamy z ZIEMI....

NIE TYLKO DLA CIAŁA

 A może tak trochę JOGI? Myślę ,że wielu z Was da radę!  Ćwiczenia pokazane na rysunkach wykonujemy pod czujnym okiem rodzica. Każdą pozycję, przyjmujemy dokładnie i powoli, odliczamy do sześciu , utrzymujemy pozycję. To świetne ćwiczenia, wplywajace na całe nasze ciało.  Po wykonaniu ich poczujecie się ...

Światowy Dzień Rodziny

Witam Was Drodzy Uczniowie pewnie już wiecie , że dzisiaj obchodzimy Światowy Dzień Rodziny !Rodzina jest ważna ponieważ : tworzą ją najbliższe osoby w naszym życiu, znamy swoją rodzinę, powinniśmy na nią liczyć w potrzebie, możemy od rodziny otrzymać radę, rodzina powinna nauczyć nas jak postępować w życiu. Ważne sło...

Ćwiczymy i dobrze się bawimy

Ćwiczenia z liną.Do dzisiejszych ćwiczeń potrzebujecie kawałek liny, lub sznurka, albo możecie wykorzystać pasek od szlafroka lub sukienki mamy. Ćwiczenia są bardzo proste, wykonajcie po kilkanaście powtórzeń.Przeciąganie liny. Do tej zabawy zaproście rodziców, albo rodzeństwo. Pamiętajcie ,aby na środk...

INTEGRACJA SENSORYCZNA

Witajcie. Pogoda nie nastraja nas do uśmiechu, ale dzisiejsze eksperymenty z pewnością Was rozbawią i rozruszają.! Poproście rodziców o pomoc , przygotujcie wszystko co potrzebne i do dzieła! Jeżeli nie macie barwników spożywczych wykorzystajcie te naturalne: sok z buraka, marchewki, możecie namoczyć bibu...

PROPOZYCJE ĆWICZEŃ I POZDROWIENIA OD PANI JOLI

Drodzy uczniowie i rodzice! Święta tuż, tuż... Zachęcam do poćwiczenia ładnego mówienia podczas malowania pisanek, kurczątek. Dla uczniów z którymi utrwalam wymowę głosek/P,B,M/ w sylabach i wyrazach proponuję kurki z sylabami i pisanki. Pamiętajcie, aby rozpoczynać wymowę z domkniętymi wargami. Uc...

PLASTYKA Z MUZYKĄ

Wydrukuj obrazek (bazie) i wypełnij go w dowolny sposób. Możesz go pokolorować bądź powyklejać. W tum celu możesz wykorzystać kolorową bibułę lub papier kolorowy. Możesz też pokolorować go na swoim komputerze. Technika i sposób wykonania pracy zależą od Ciebie i oczywiście od możliwości materiałowych.ht...

Pisanki

08.04.2020
Pisanki

Pisanki

08.04.2020

Witajcie, pani Ela Firek ma dla was propozycje wykonania pisanek wielkanocnych. Zajrzyjcie na stronę: https://youtu.be/bKHunXK0WpQ...