KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Szanowni Rodzice i Opiekunowie,   7 czerwca br. rozpoczęły się zapisy i szczepienia dla 12 latków. Centrum Medyczne im. dr Ludwika Rydygiera Sp. z o.o. w Łodzi – instytucja o ugruntowanej renomie medycznej – prowadzi od 27 kwietnia największy w Łodzi Punkt Szczepień Powszechnych w Sport Aren...

ZIELONO NAM

02.06.2021
ZIELONO NAM

ZIELONO NAM

02.06.2021

Zielono nam….   Nasz Ośrodek uczestniczył w projekcie przyrodniczym Zespołu Parków Krajobrazowych Województwa Łódzkiego, realizowanym w 2021 roku. Projekt polegał na dosadzaniu w przestrzeni publicznej województwa łódzkiego drzew i krzewów w celu zwiększenia i...

Tydzień Jordanowski

Śladami Henryka Jordana- wędrował zk3 w ten sposób upamiętniając naszego patrona w tygodniu obchodów Święta ośrodka. Co nam się udało? Uczniowie poszukiwali wizerunku Henryka Jordana. Dowiedzieli się kim był. A przede wszystkim korzystali z dobrodziejstw spuścizny, którą zostawił… Krzewiliśm...

Tydzień Jordanowski

W dniu 21.05.2021 roku z okazji święta patrona naszej szkoły-Henryka Jordana, postanowiliśmy samodzielnie przygotować danie, które nazwaliśmy ,,wesołe kanapki". Przygotowywanie tego specjału dało nam wszystkim dużo radości, a efekt końcowy jeszcze bardziej wszystkich zadowolił. Różnorodne składniki i nasz...

Tydzień Jordanowski

Henryk Jordan - nasz patron. Z okazji świątecznego tygodnia uczniowie zk. 2 PB przypominali sobie postać naszego patrona, wielkiego orędownika aktywności uczniów na świeżym powietrzu....

Tydzień Jordanowski

W Tygodniu Jordanowskim nie mogło zabraknąć aktywności sportowej na świeżym powietrzu , którą propagował nasz patron Henryk Jordan. Ruch to zdrowie, ruch to zabawa. Wspólne spędzanie czasu na , uśmiech, sportowe emocje!!! to lubimy najbardziej. Popatrzcie na zdjęcia jak dobrze się bawiliśmy....

"Nasz Przyjaciel"

W naszym Ośrodku przyznajemy tytuły "Nasz Przyjaciel" osobom, które w sposób szczególny okazują dobroć, wrażliwość, zaangażowanie naszym wychowankom. W tym roku przyznano aż trzy takie tytuły. Otrzymali je: Komenda ZHP Hufiec Łódź Widzew. Komenda wspomaga naszą drużynę harcerską ot...

Tydzień Jordanowski

Święto Ośrodka to nasze wspólne święto. Przez cały tydzień będziemy spotykać się przy różnych atrakcjach, bawić się i propagować idee jakie promował nasz patron dr Henryk Jordan. W tych szczególnych dniach bądźcie z nami, obserwujcie nas na facebooku i naszej stronie internetowej. See you. &...

Dnia 18 maja obchodzimy 57 rocznicę powstania naszego Ośrodka oraz 114 rocznicę śmierci patrona dr H. Jordana   Jak ten czas leci. Już 57 lat istnieje nasza szkoła. Ale tak naprawdę zaczęło się jeszcze wcześniej. Dawno dawno temu... Nie, to nie bajka. Zaczęło się wszystko ponad 100 lat temu od inicjatywy ł...

LEKCJA ENTER

15.04.2021
LEKCJA ENTER

LEKCJA ENTER

15.04.2021

...

LEKCJA ENTER

14.04.2021
LEKCJA ENTER

LEKCJA ENTER

14.04.2021

...

2 kwietnia -Światowy Dzień Autyzmu

W dniu święta świadomości autyzmu, popatrzcie na ludzi wokół, swoich kolegów, przyjaciół ,spróbujcie ich poznać i zastanówcie się: CO MOGĘ ZROBIĆ?...

Czas na młodzież

Nowy projekt realizowany w naszym Ośrodku.  ...

KARTA ŁODZIANINA

  Szanowni Państwo, Zachęcamy do zarejestrowania się w systemie Karty Łodzianina i korzystania z atrakcyjnych zniżek i rabatów. Karta Łodzianina to forma podziękowania dla wszystkich, którzy rozliczają się z podatków w Łodzi. Mieszkańcy miasta mogą także wziąć udział w loterii podatkowej. ...

WAŻNE!!!   OD 1 LUTEGO 2021 r. można składać przez INTERNET wnioski o przyznanie świadczenia wychowawczego „500+” na nowy okres świadczeniowy rozpoczynający się od 1 czerwca 2021 r. Wnioski można składać za pośrednictwem: · systemów teleinformatycznych banków · porta...

ŚWIĘTA, ŚWIĘTA

Święta Bożego Narodzenia to czas dobroci, czystych serc, bezkompromisowej pomocy. W ostatnich dniach doświadczyliśmy właśnie takich wspaniałych uczuć. Dotarły  do naszego ośrodka dary od przyjaciół, którzy w tym szczególnym czasie o nas nie zapomnieli. Kilkakrotnie mieliśmy wizyty pomocnik&o...

Dzień Edukacji Narodowej

    Z okazji Dnia komisji Edukacji Narodowej wszystkim pracownikom Ośrodka życzymy pięknych i szlachetnych pomysłów, które podszeptuje serce, cierpliwości i wytrwałości, aby praca z dziećmi, tymi posłusznymi i tymi niepokornymi  zrodziła wiele cennych owoców, aktywn...

Powrót do zajęć

Szanowni Rodzice / Opiekunowie Od jutra, tj. 14 października 2020 r. otwieramy ponownie Ośrodek, po tygodniowym okresie zawieszenia stacjonarnej działalności. Przypominam o stosowaniu się do przyjętych w placówce zasad (nieprzysyłania dzieci z objawami infekcji dróg oddechowych, pozostawienie dzieci t...

Zarządzenie Nr 16/2020   Na podstawie § 18 ust 2 pkt 2a rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach ( Dz. U. z 2020 r. poz.1166 z późn. zm.) oraz § 1 i § 2 ust....