KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Dzień Edukacji Narodowej

    Z okazji Dnia komisji Edukacji Narodowej wszystkim pracownikom Ośrodka życzymy pięknych i szlachetnych pomysłów, które podszeptuje serce, cierpliwości i wytrwałości, aby praca z dziećmi, tymi posłusznymi i tymi niepokornymi  zrodziła wiele cennych owoców, aktywn...

Powrót do zajęć

Szanowni Rodzice / Opiekunowie Od jutra, tj. 14 października 2020 r. otwieramy ponownie Ośrodek, po tygodniowym okresie zawieszenia stacjonarnej działalności. Przypominam o stosowaniu się do przyjętych w placówce zasad (nieprzysyłania dzieci z objawami infekcji dróg oddechowych, pozostawienie dzieci t...

Zarządzenie Nr 16/2020   Na podstawie § 18 ust 2 pkt 2a rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 grudnia 2002 r. w sprawie bezpieczeństwa i higieny w publicznych i niepublicznych szkołach i placówkach ( Dz. U. z 2020 r. poz.1166 z późn. zm.) oraz § 1 i § 2 ust....

Nowy Rok Szkolny 2020/2021

Witajcie w nowy roku szkolnym 2020/2021. Wszyscy tęskniliśmy za szkołą, kolegami, lekcjami... ten rok szkolny zaczyna się nietypowo, ale jesteśmy! Życzymy wszystkim wytrwałości , uśmiechu i zaangażowania. Razem damy radę!...