KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Teatr

Teatr Młodego Aktora został powołany do życia w 2009 roku. Aktorami teatru zostali uczniowie klas młodszych. Nauczycielki kas młodszych postanowiły rozwinąć dusze artystyczne swoich uczniów i wprowadzić ich w tajniki pracy na scenie, nauczyć odgrywania i wchodzenia w role, wyrażać emocje, rozwijać własną kreatywność, dać możliwość otworzenia się uczniom zamkniętym i wyizolowanym.

Teatr Młodego Aktora występuje na różnych konkursach, przedstawieniach, festiwalach. Odnosi sukcesy na terenie Łodzi, województwa jak i kraju. Obecnie aktorami są wszyscy chętni uczniowie SOSW nr 3. Każdego roku odkrywane są nowe GWIAZDY w zespole. Zajęcia odbywają się w ramach KOŁA TEATRALNEGO.

Nauczycieliki prowadzące Teatr Młodego Aktora od 2012 roku organizują także Przegląd Teatralny "JORDANIANA" skierowany do artystów z umiarkowaną ub znaczną niepełnosprawnością intelektualną, gdyż dla takiej grupy zainteresowanych aktywnością artystyczną nie było miejsca na terenie Łodzi jak i województwa. Podczas tych spotkań uczniowie warsztatów terapii zajęciowej mają okazję zaprezentować swoje dokonania artystyczne. Przegląd cieszy się dużym zainteresowaniem grup teatralnych z całego województwa łódzkiego.