KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

"Nasz Przyjaciel"

Od 2004 roku osobom i instytucjom szczególnie zasłużonym w działaniach na rzecz naszego ośrodka, przyznawany jest tytuł " Nasz Przyjaciel"

 

Dotychczas tytuł ten otrzymali:

ROK 2018

  • Małgorzata Niemczyk
  • Krzysztof Lauk
  • Ulotki.net

ROK 2017

  • Anna Dzionek
  • Zdzisław Beker
  • UPS Polska Sp. z o.o.

ROK 2016

  • Anna Dzionek
  • Lech Królikowski
  • Rzymskokatolicka Parafia pw. Św Apostołów Piotra i Pawła w Łodzi

ROK 2015

  • Ewa Kurylak
  • Agnieszka Sokołowska
  • Pavel Samochin

ROK 2014

  • Aleksandra Lepa
  • Dr Lucyna Machecka - Kotkowska
  • Wojskowe Zakłady Lotnicze S. A. w Łodzi

HONOROWY TYTUŁ SUPERPRZYJACIEL

  • Bożena Biniek

ROK 2013

  • Joanna Liszka
  • Zdzisława Wolak
  • Cerama Art. Studio

Rok 2012

  • Anna Kołodziejczak
  • Katarzyna Wieczorek
  • Bank Ochrony Środowiska S.A.
  • Zespół Szkół Salezjańskich w Łodzi

ROK 2011

  • Kazimiera Sankowska
  • Martyna i Dawid Jankowski
  • Biuro podróży "Polonus"

ROK 2010

  • Kapitan Jerzy Markowski
  • Fundacja Okaż Serce Dzieciom i Osobom Niepełnosprawnym
  • Fundacja Happy Kids

Rok 2009

  •  Bożena Biniek
  • Małgorzata i Adam Frontczak
  • Komenda Chorągwi Łódzkiej ZHP im. A. Kamińskiego

NADZWYCZAJNY HONOROWY TYTUŁ

  •  Ewa Taylor

ROK 2008

  •  Łucja Wdowiak
  • Firma "Zbyszko"
  • Firma "Kramel"

ROK 2007

  • Ewa Niemiec - Ciesielczyk
  • Mariusz Durka
  • Rotary Club Łódź

ROK 2006

  • Anna Suchodolska
  • Jerzy Korczyński
  • Centrum Regionalne w Łodzi TZMO

ROK 2005

  • Ks dr Edward Wieczorek
  • Stowarzyszenie "Łódzki Klub Amazonek"

ROK 2004

  • Anna Stroszajn - Otchowik
  • Ireneusz Terka
  • Firma "Mikomax"