KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności archiwum 2019/2020

Zasiłek opiekuńczy z ZUS - COVID -19

UWAGA Informacja dotycząca dodatkowego zasiłku opiekuńczego, który przysługuje na czas opieki nad dzieckiem w związku z zamknięciem żłobka, klubu dziecięcego, przedszkola, szkoły z powodu COVID - 9. Wzór oświadczenia (dostępny na stronie poniżej) oraz pozostałe dane dostępne są na stronie Zakładu Ubezp...

UWAGA W związku z komunikatem MEN o zawieszeniu działalności dydaktyczno - wychowawczej w szkołach oraz wyłączeniu z powyższego specjalnych ośrodków szkolno - wychowawczych informuję iż nasz Ośrodek prowadzi nadal działalność. Proszę jednak rodziców/opiekunów aby rozważyli możliwość pozostawieni...

KORONAWIRUS COVID-19

Szanowni Rodzice    W związku z zagrożeniami związanymi z rozprzestrzenianiem się koronawirusa COVID - 19 informuję, że Wojewoda Łódzki wydał polecenie nieorganizowania wycieczek i wyjazdów uczniów i dzieci oraz nieprzyjmowania w charakterze gości grup uczniów i dzieci z inn...

Rekomendacje Ministra Edukacji Narodowej w zakresie profilaktyki zdrowotnej w związku z koronawirusem

Przedstawiamy Państwu rekomendacje Ministra Edukacji Narodowej w zakresie profilaktyki zdrowotnej w związku z koronawirusem. /uploads/5e84cf4e5ccb0/newses/130/content/Rekomendacje_Ministra_Edukacji_Narodowej_dla_dyrektorow_przedszkoli_szkol_i_placowek_oswiatowych_27_lutego_20201.pdf...

UWAGA RODZICE I OPIEKUNOWIE

UWAGA RODZICE I OPIEKUNOWIE W związku z trwającym okresem zwiększonych zachorowań na grypę proszę o nieposyłanie chorych dzieci (przeziębionych, zakatarzonych) do placówki, do czasu wyzdrowienia. Dyrektor mgr Władysław Adam Woźniak...

WALENTYNKOWY BAL KARNAWAŁOWY

14 lutego w naszej szkole było istne szaleństwo!! Walentynki i karnawał w jednym! Oczywiście nie obyło się bez balu i wszechobecnych serduszek. Tańczyliśmy ile sił w nogach!! Były konkursy i Walentynkowe laurki. Pozdrawiamy karnawałowo!...

Podziel się czytaniem

          W związku zakończeniem  w 2020 r. Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa rozpoczęliśmy w naszym Ośrodku akcję „Podziel się czytaniem” W ramach akcji uczniowie  Uczniowie  zespołów edukacyjno – terapeutycznych z naszej sz...

DNI OTWARTE

19.02.2020
DNI OTWARTE

DNI OTWARTE

19.02.2020

DNI OTWARTE (więcej informacji wejdź w newsa)  ...

Dzień Bezpiecznego Internetu

Święto obchodzone w całej Europie w pierwszej połowie lutego . Jest inicjatywą Komisji Europejskiej , mającą na celu zwrócenie uwagi na kwestię bezpiecznego dostępu dzieci i młodzieży do zasobów internetowych [1] . Od 2004 roku w 45 krajach na świecie, w tym również w Polsce , Dzień Bezpieczneg...

UWAGA! RODZICE DZIECI ZAKWALIFIKOWANYCH NA PÓŁKOLONIE Prosimy o dokonywanie wpłat za półkolonie na niżej podane konto: 74 1560 0013 2026 0040 1357 0004 Jest to warunek koniczny aby przyjąć dziecko na zajęcia. Z wyrazami szacunku Dyrektor Adam Władysław Woźniak...