KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

ĆWICZENIA DLA DZIECI I RODZICÓW

W dniu dzisiejszym pragnę zaprezentować zabawę ruchową. Uczeń/rodzic/opiekun zapisuje na kartce np. imię ucznia, ulubiony owoc itp. . Następnie wypisuje ćwiczenia do wykonania zgodnie z kluczem zapisanym poniżej (każdej literze przypisane są określone ćwiczenia). Oczywiście można zmienić ćwiczenie, jeśli uczeń jakiegoś ćwiczenia nie może wykonać.  Proponuję wykonać zabawę 3 razy w tygodniu. Oczywiście zachęcam rodziców/opiekunów do wspólnych ćwiczeń. Jeśli ktoś chce pochwalić się jak ćwiczy proszę o przesłanie zdjęć na adres p.felchner@sosw3.elodz.edu.pl

Pozdrawiam

Piotr F.

 

A – 5 pompek

B – 10 przysiadów

C – 15 brzuszków (ręce złożone na klatce piersiowej)

Ć – 30 sekund pajacyk

D – 30 sekund podpór przodem (tak jak do pompek)

E – 15 sekund skip A (bieg w miejscu, kolana do góry)

F – 10 pajacyków

G – 15 sekund skip C (pięty uderzają o pośladki)

H – 15 przysiadów

I – 20 brzuszków (ręce złożone na klatce piersiowej)

J – 10 przysiadów i wyskoków w górę

K – 25 sekund skip A (bieg w miejscu, kolana do góry)

L – 30 sekund kołyska (nogi przyciągnięte do brzucha, ręce trzymają rogi)

Ł - 10 pajacyków (ręce i nogi pracują przód – tył)

M – 10 pompek

N – 10 skłonów do przodu

O – 10 skłonów do lewej i prawej nogi

Ó – 10 dalekich wykroków w przód na zmianę lewą i prawą nogą

P - 10 podskoków w górę i klaśnięcie nad głową

R – 20 skłonów do przodu

S - 5 brzuszków do lewej i prawej nogi

Ś – 20 skłonów do lewej i prawej nogi

T - 10 podrzutów piłki i łapanie jej

U – 10 przysiadów ręce wyprostowane trzymają przed sobą piłkę

W - 10 dalekich wykroków w przód ze zgięcie w stawie kolanowym na zmianę lewą i prawą nogą

Y - 20 podrzutów piłki i łapanie jej

Z - 10 brzuszków do lewej i prawej nogi

Ź – 20 podskoków w górę w miejscu

Ż - 20 dalekich wykroków w przód ze zgięcie w stawie kolanowym na zmianę lewą i prawą nogą