KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

FUNKCJONOWANIE OSOBISTE I SPOŁECZNE

 Co mogę zrobić ze swoją złością? 

Witam Was kochani. Wiem…jesteśmy już zmęczeni przedłużającą się kwarantanną i w związku z tym mogą narastać w nas różne emocje nawet złość , dlatego przygotowałam Wam i Waszym rodzicom i opiekunom filmy , które mam nadzieję wyjaśnią chociaż trochę w jaki sposób radzić sobie z naszymi emocjami. Po obejrzeniu filmów bardzo proszę wykonajcie kilka ćwiczeń fizycznych i zadanie plastyczne (treść zadania jest poniżej linków). Pozdrawiam Was ….dzisiaj piękna pogoda idźcie na spacer.. możecie wysłać mi zdjęcia z waszych spacerów (maska – rzecz konieczna…przynajmniej na razie.)

Co mogę zrobić ze swoją złością?

 https://wklasie.uniwersytetdzieci.pl/scenariusz/co-moge-zrobic-ze-swoja-zloscią

Jak muzyka pomaga uporać się ze złością? https://www.youtube.com/watch?v=Y5g7NEdF2HM&feature=emb_rel_end

Czy złość jest zła?

https://www.youtube.com/watch?v=beenqSbMZoY

Coś dla rodzica: jak opanować złość dziecka?

 https://www.youtube.com/watch?v=k6bsJ0fMc_g

Dlaczego dzieci się złoszczą?

 https://www.youtube.com/watch?v=ZPnPwClWRVM

Zadanie 1.

Spróbujcie narysować swoje emocje. Możecie zrobić to palcami , używając różnych kolorów.. ta praca nie musi niczego konkretnego przedstawiać ..celem jest odreagowanie emocji.

Możecie zainspirować się filmikiem:

 https://www.youtube.com/watch?v=kixyYJBUWPA

Zadanie 2:

Poskaczcie , potańczcie, powygłupiajcie się z mamą , bratem , siostrą, babcią. Z kim tylko chcecie , a później przytulcie się mocno i wyraźcie pozytywne emocje wobec siebie.

Pozdrawiam- Marta Kociołek.