KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

INFORMACJA DLA RODZICÓW

Szanowni Państwo Rodzice/opiekunowie.
Już od bez mała 4 tygodni zmagamy się z trudną, niespotykaną dotychczas sytuacją. Wiemy, że jest to czas szczególnie mozolny dla Was i dla Waszych dzieci. Proszę wierzyć, że my też wolelibyśmy pracować z naszymi uczniami/wychowankami w Ośrodku, tu przy Tkackiej. Ale wobec istniejącego zagrożenia musimy przetrwać ten czas, realizując choć po części nasze nauczycielskie zadania na odległość. Nauczyciele są zobowiązani do utrzymywania z uczniami i Państwem kontaktu oraz w miarę możliwości udzielania pomocy.
 
Jeśli ktoś z Państwa chciałby porozmawiać z psychologiem, pedagogiem, nauczycielem specjalistą lub  kimś z kadry kierowniczej, to proszę dać znać poprzez kontakt z wychowawcą klasy lub po prostu telefonicznie 42 678 93 23 albo poprzez pocztę elektroniczną: kontakt@sosw3.elodz.edu.pl
 
Z poważaniem
 
Władysław Adam Woźniak dyrektor SOSW Nr 3.