KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

LOGOPEDIA

Drodzy uczniowie z rodzicami!

Zachęcam do ćwiczeń z programem: www.afast.pl. Jest to darmowa, innowacyjna aplikacja afazji przygotowana przez specjalistów. Bardzo pomocna podczas ćwiczeń z rewalidacji mowy, z której korzystałam w czasie zajęć z niektórymi z Państwa dziećmi.

JAK NALEŻY KORZYSTAĆ: Krok po kroku:
1. Komputer powinien mieć działający mikrofon.
2. Należy wejść na stronę: www.afast.pl.
3. Kliknąć w dużą ikonkę z napisem: Rozpocznij rehabilitację. Nie logować się!
4. Kliknąć w podany program rehabilitacji, zalecony przez logopedę, np. AFAZJA SENSORYCZNA.
5. Kliknąć w zestaw zaleconych ćwiczeń, np. zestaw ćwiczeń narządów mowy. Szukać danego zestawu za pomocą niebieskiej strzałki w prawo .
6. Rozpocząć ćwiczenie klikając w biały trójkąt na czarnym tle (przy ćwiczeniach narządów mowy).Następne ćwiczenie uruchomić klikając strzałą po prawej stronie.
7. OZNACZENIA - IKONKI:
tuba odtwarza głos lektora;
biała strzałka zwinięta w lewo, odtwarza od początku wykonywany przykład;
żarówka, podświetla prawidłową odpowiedź;
kwadraty z numerami na dole ekranu oznaczają numer ćwiczenia;
białe strzałki na niebieskim tle pozwalają na przejście do następnego przykładu;
napis: strona główna pozwala powrócić do początku programu;
X w prawym górnym rogu pozwala zamknąć program.

Proponuję zapoznać się z programem, poćwiczyć narządy mowy, a po „majówce” prześlę każdemu uczniowi ćwiczenia na indywidualnego maila. Życzę owocnych ćwiczeń w czasie wspólnej zabawy.

Pani Jola/logopeda/