Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Warsztaty kulinarne

Jesienne pogody sprzyjają przeziębieniom. W trosce o zdrowie naszych uczniów Pani Kasia Krysiak przygotowała profilaktyczny warsztat kulinarny. W dniu 20 września uczniowie ZET 3 PA oraz uczestnicy zespołów rewalidacyjno – wychowawczych z terenu naszego Ośrodka wzięli udział w integracyjnych zajęciach gastronomicznych poświęconych wytwarzaniu witaminowych koktajli warzywno – owocowych. Lekcja przepełniona smakiem i zapachem świeżych jesiennych owoców i warzyw, sprzyjała zgodnej współpracy i  żywej aktywności  uczestników. Samodzielną pracę przy obieraniu, mieszaniu i rozdrabnianiu rodzimych i egzotycznych komponentów, wieńczyła degustacja wyrobów. Nawet szpinak i jarmuż nam smakował. Poznaliśmy wspaniałe  proste w wykonaniu receptury oraz nabyliśmy cenne umiejętności obsługi sokowirówki i blendera.  Serdecznie dziękujemy Pani Kasi za pouczające, pełne wspaniałych doznań smakowych spotkanie.

Joanna Wierzejska