Warsztaty kulinarne
Jesienne pogody sprzyjają przeziębieniom. W trosce o zdrowie naszych uczniów Pani Kasia Krysiak przygotowała profilaktyczny warsztat kulinarny. W dniu 20 września uczniowie ZET 3 PA oraz uczestnicy zespołów rewalidacyjno – wychowawczych z terenu naszego Ośrodka wzięli udział w integracyjnych zajęciach gastronomicznych poświęconych wytwarzaniu witaminowych koktajli warzywno – owocowych. Lekcja przepełniona smakiem i zapachem świeżych jesiennych owoców i warzyw, sprzyjała zgodnej współpracy i żywej aktywności uczestników. Samodzielną pracę przy obieraniu, mieszaniu i rozdrabnianiu rodzimych i egzotycznych komponentów, wieńczyła degustacja wyrobów. Nawet szpinak i jarmuż nam smakował. Poznaliśmy wspaniałe proste w wykonaniu receptury oraz nabyliśmy cenne umiejętności obsługi sokowirówki i blendera. Serdecznie dziękujemy Pani Kasi za pouczające, pełne wspaniałych doznań smakowych spotkanie.
Joanna Wierzejska