KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

INTEGRACJA SENSORYCZNA

SKARBY UKRYTE W DOMACH- cz. VII

Każdy dom skrywa w sobie przeróżne skarby…. dziś potrzebne nam będą kolorowe spinacze biurowe, tekturowe rolki po ręcznikach, papierze albo pudełka, kubki plastikowe….Propozycja na dziś: „SPINACZE TU I TAM…”

Przebieg zadania:

  1. Rozsyp spinacze na blat stołu i ustaw rolki….2. Ustal kod kolorów, np. różowy, żółty, niebieski…..i trzymaj się ustalonego kodu. Od zapamiętywania różnych kodów ogarniamy w głowie chaos. 3. Połóż przed sobą w rządku spinacze o ustalonych kolorach: różowy, żółty….. 4. Nasuń na krawędzie papierowych rolek/pudełek… spinacze w ustalonym wzorze. Pamiętaj !- spinacze powinny przylegać blisko siebie. Ukryte cele: wzmacnianie małej motoryki; rozwijanie chwytu; przygotowanie/wspomaganie mięśni palców i dłoni do prawidłowego chwytu; rozwijanie koordynacji wzrokowo-przestrzennej; odróżnianie kolorów, układanie wzorów…. 

                             

 

BAWCIE SIĘ DOBRZE! POZDRAWIAM Małgosia C.